Dilan Polat'a niyet kardeşine kısmet!

 


Günlerdir Türkiye'nin tek derdinin Dilan Polat-Engin Polat olmasını eleştirdiğim yazının altından oklar bir anda Sıla Doğu'ya çevrildi. Çünkü Dilan Polat'ın ablası yapılan bir operasyonla gözaltına alınmış ve evinde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde elde edilmiş.

Başlıkta ''Dilan Polat'a niyet kardeşine kısmet'' deme sebebim ise Muhammed Yakut isimli suç makinesinin ortaya attığı iddialar sebebiyle günlerdir Polat ailesi üzerinden bir operasyon yapılıyor. Kara para aklama, vergi kaçırma vs gibi iddialar bir türlü gerçekleşmeyince bu sefer operasyon Sıla Doğu'ya kaydı.

Çünkü Sıla Doğu'nun yıllar evvel sosyal medya yayınında kokain kullandığını itiraf ettiği yayın bir anda ellerine koz olarak geçmiş oldu. Ve bu itiraf sonrası Sıla Doğu gözaltına alındı. Evinden Xanax, Extacy ve Kokain ele geçirildiği iddia edildi. 

Tabiki suç bireyseldir. Bir insan cinayet işlediğinde ailesinden birinin suçlanamayacağı gibi Sıla Doğu'nun uyuşturucu madde kullanması Dilan Polat'ı bağlamaz. Fakat, her fırsatta kötü niyetli insanlar tarafından hedef haline getirilen Polat ailesine karşı bir açığa sebep oldu. Zaten gözaltının gerçekleşmesinden itibaren Dilan Polat yeni bir paylaşım yapmayarak sessizliğe gömüldü. Birbirine çok bağlı kardeş oldukları için ablasının bu durumunun onu çok üzdüğünden eminim.

SILA DOĞU CEZA ALACAK MI?

Sorgulaması devam eden Sıla Doğu, uyuşturucu maddeleri kimden temin ettiğini henüz açıklamadı. Satıcı mı yoksa sadece kullanıcı mı olduğu da bilinmiyor. Toplumda yanlış bilinen şey ise sadece satıcı olunduğunda ceza alındığı. Halbuki Türk Ceza Kanunu’nun 191. maddesinde, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, bulunduran, kullanan veya kabul eden kişiler için 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür. Bütün Türkiye bu aileyi konuşuyorken Sıla Doğu'nun hapis cezasının paraya çevrileceğini hiç sanmıyorum.

Küçük yaşlarda trajik bir olay ile annelerini mezara, babalarını ise hapse gönderen bu kardeşlerin zor günleri devam edeceğe benziyor. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar